maanantai 23. heinäkuuta 2018

Setelit tuuliajolla

Erle Stanley Gardner
Setelit tuuliajolla

Gummerus 1965 – Salama 139
The case of the stepdaughter's secrets 1963

"Pankkiiri Bancroft on vaikeassa tilanteessa. Hän on löytänyt kauniin tytärpuolensa huoneesta kiristyskirjeen. Siinä vaaditaan 1500 dollaria, tai muuten Bancroftin häpeällinen menneisyys tehdään julkiseksi ja Rosenan seurapiiriavioliitto joutuu vakavasti uhatuksi. Kiristäjät ovat tällä kertaa ihastuneet pullopostiin, sillä kirjeessä määrätään laskemaan rahat punaisessa kahvipannussa vesille. Saatuaan tämän omalaatuisen jutun hoitaakseen Perry Mason joutuu järjestämään vesihiihtonäytöksen, kestämään asiakkaidensa raivoa ja lopulta myös etsimään murhaajaa sukeltajien avulla. Tapahtumien mutkistuessa Masonin on vaikea todeta, kummat ovat oikeastaan hankalampia, rikosten selvittelyn tee-se-itse -ihmiset vai itse rikolliset."

"Erle Stanley Gardner on itse aikaisemmin toiminut vuosikymmeniä asianajajana Kaliforniassa ja tuntee kaikki sikäläisen oikeudenkäytön menetelmät ja salakarit. Gardnerin kirjoissa onkin melkein aina huomattava sija rikoksen selvittelyyn liittyvällä oikeudenkäynnillä. Gardner on julkaissut yli puolisataa korkeatasoista salapoliisiromaania ja on tällä hetkellä suosituimpia alan kirjailijoita maailmassa."

Eipä tätä teosta voida mainita kuuluvaksi kaunokirjallisuuden helmien joukkoon, mutta kirja on kuitenkin näppärä salapoliisijännäri ja sijoittuu Gardnerin lukuisten teosten joukossa keskitasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti