maanantai 23. heinäkuuta 2018

Perry Mason ja huolestunut holhooja

Erle Stanley Gardner
Perry Mason ja huolestunut holhooja

Gummerus 1970 – Salama 176
The case of the troubled trustee 1965

”Perry Mason saa jälleen toimistoonsa vieraan. Tämän olemus ja käytös kielivät poikkeuksellisen suuresta hermostuneisuudesta. Aluksi tuntuu siltä että mies, elegantisti pukeutunut ja melkoinen hurmuri ulkonäöltään, olisi tullut aivan väärään paikkaan. Masonille alkaa kuitenkin vähitellen selvitä, että jutun hoitaminen saattaa olla vaikeaa ja vaarallista jopa hänellekin. Hamilton Burgerin ollessa piirisyyttäjänä puolustuksen järjestämiseksi olisi valmistauduttava huolella.

Murhan ja ilmeisen paon jälkeen Masonin asiakas tarvitseekin todella pätevää puolustusasianajajaa. Tosiasioitten salaaminen kuitenkin vähentää miehen mahdollisuuksia ratkaisevasti. Oikeudenkäynnin alkaessa ja piirisyyttäjän kiristäessä todistustensa silmukkaa Masonin on pantava kaikki taitonsa koetteelle ja yritettävä hidastaa oikeuden mahdollista päätöstä, sillä jutun ratkeaminen syytetylle eduksi ei ole ollut koskaan sen epävarmempaa kuin tällä kertaa. Eikä piirisyyttäjä Burger ole koskaan saanut yhtä maukasta tilaisuutta Perry Masoniin kohdistuvan kaunansa kuittaamiseksi.”

Tällä kertaa Perry Masonin asiakas ei olekaan kaunis nuori nainen kuten yleensä, vaan lainopillisia neuvoja pyytävä mies, Kerry Dutton. Myöhemmin tätä syytetään murhasta ja Mason puolustaa häntä. Mukana on koko vakiokaarti: Masonin sihteeri Della Street (hän pääsee taas syömään Perryn kanssa), yksityisetsivä Paul Drake, poliisiluutnantti Tragg, sekä syyttäjänä Hamilton Burger.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti