sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Kokenut kaiken tietää (A.A. Fair)

A.A.Fair 
Kokenut kaiken tietää

Otava 1964 
Try anything once 1962

Motellin uima-altaasta löytyy murhattu poliisimies ja kaikkia silloin motellissa yöpyneitä kuulustellaan. Eräs heppu haluaisi pitää nimensä pois julkisuudesta, koska oli väärällä nimellä motellissa vieraan naisen kanssa. Hän pyytää Cool & Lam etsivätoimistoa järjestämään jonkun muun esiintymään hänenä motellin kuulusteluissa. Lam haistaa palaneen käryä ja lähtee saman naisen kanssa motelliin. 


Juttu on sillä kertaa selvä, mutta Lam tutkii motellihuonetta tarkemmin poliisien poistuttua. Hän ottaa sormenjälkiä ja selvittelee keiden nämä jäljet ovat. Apunaan hänellä on sihteerinsä Elsie, joka on aivan innoissaan. Hän on jo pitempään ollut ihastunut Lamiin. Murhaa tutkiva ylikonstaapeli Sellers ei pidä Lamin edesottamuksista. Hän pitää Lamia valehtelijana eikä usko tämän tutkimuksien tuloksiin. 

Muuan naisihminen järjestää Lamille ansan ja Sellers pidättää Lamin sekä pistää tämän juoppoputkaan. Bertha Cool ei tapansa mukaan ole jyvällä asioista lainkaan ja ärjyy Lamille. Hän hämmästelee asioiden saamaa käännettä ja toteaa: Paista minut osterina! Lopulta ylikonstaapeli Sellers joutuu myöntämään tappionsa Lamille, vieläpä piirituomarin nuhtelemana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti