maanantai 23. heinäkuuta 2018

Jääkylmät kädet

Erle Stanley Gardner
Jääkylmät kädet

Gummerus 1964 – Salama 127
The case of the ice-cold hands 1962

"Perry Mason joutuu merkilliseen tilanteeseen. Tuntematon kaunotar antaa hänelle viisi 100 dollarin vedonlyöntilippua Dough Boy -nimisen hevosen puolesta päivän kilpa-ajoissa. Hän pyytää Perryä perimään mahdollisen voiton ja poistuu itse näyttämöltä. Käy niin, että hevonen ei ainoastaan voita vaan tuottaa jopa 18 000 dollaria. Mutta Masonin kuitatessa loistavaa saalistaan puuttuvat viranomaiset asiaan. Häntä syytetään anastetuin varoin suoritetusta vedonlyönnistä. Tämä on alku huiman jännittävälle kolmoisdraamalle, jonka parissa vietätte jälleen riemullisia rentoutumishetkiä.

Erle Stanley Gardner on itse aikaisemmin toiminut vuosikymmeniä asianajajana Kaliforniassa ja hän tuntee kaikki sikäläisen oikeuden menetelmät ja salakarit. Gardnerin kirjoissa onkin melkein aina huomattava sija rikoksen selvittelyyn liittyvällä oikeudenkäynnillä. Gardner on julkaissut yli puolisataa korkeatasoista salapoliisiromaania ja on tällä hetkellä suosituimpia alan kirjailijoita kaikkialla maailmassa."

Takakannen lupaamat rentoutushetket ovat kyllä luvassa, mutta en kuvaisi niitä riemullisiksi. Konstailemattomasti kerrottu tarina pitää mielenkiinnon yllä loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti