tiistai 24. heinäkuuta 2018

Haudatun kellon arvoitus

Erle Stanley Gardner
Haudatun kellon arvoitus

Nide Oy 1958 -
Perry Mason mysteerisarja
The Case of The Buried Clock (1943)

“Miksi maahan oli haudattu kello, joka kävi 25 minuuttia jäljessä?
Harvey havahtui yhtäkkiä ja havaitsi vierellään siron nilkan ja urheiluhameen liepeen. ”Ihmettelen, hän sanoi Adele Blanelle, minkä vuoksi maan alta kuuluu tikitystä?” Harvey työnsi havunneulaset syrjään ja kaivoi maasta pienen peltirasian, joka oli huolellisesti haudattu maahan. Laatikon sisällä oli puupalikoiden tukema pienikokoinen herätyskello, joka tikitti tasaisesti. Tielle pysähtyi äkkiä auto ja siitä kömpi ulos nuori mies lapio kädessä. Huomatessaan Adelen ja Harveyn mies ikään kuin varkain sujautti lapion takaisin autoon. ”Se on Jack, sanoi Adele kiihtyneellä äänellä, hänellä on kymmenentuhannen punnan vajaus isän pankissa! Vihaan sitä miestä.”
Perry Mason avaa todellisen umpisolmun saatuaan tietää miksi uhkealla leskellä ei ollut aviomiestä, miksi syytetty ei suostunut puhumaan hänelle, miksi kultakaivoksessa ei ollut kultaa ja lopuksi, miksi herätyskello tikitti maan alla!”

Perry Mason mysteeri – sarjaan kuuluva pienoisromaani ei yllä myöhempien Mason –kirjojen tasolle. Näihin sataan sivuun on mahdutettu hieman sekasotkuinen tarina pankkiirista ja hänen perheestään sekä tapahtumista heidän vuoristomajallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti