tiistai 24. heinäkuuta 2018

Karannut ruumis

Erle Stanley Gardner 
Karannut ruumis

Gummerus 1959 - Salama 61
The case of the runaway corpse 1954

"Asianajaja Perry Masonin toimistossa tutustuu lukija kahteen naiseen, jotka näyttävät leikkivän kissaa ja hiirtä. Hiiren osa tuntui aluksi kuuluvan rouva Davenportille, mutta hänen aviomiehensä ei ole samaa mieltä, vaan väittää vaimonsa jo tehneen yhden murhan ja olevan valmis toiseenkin heti aiheen ilmaantuessa. Perry Mason ei tälläkään kertaa voi vastustaa oudon rikosdraaman houkutusta, vaan ottaa jutun hoitaakseen sen monista epäilyttävistä piirteistä huolimatta. Ennen jutun selviämistä Mason joutuukin painiskelemaan karanneen ruumiin arvoituksen kanssa, jonka avulla hän sitten oikeussalissa nostattaa jännityksen huippuunsa."

"Myrna Davenport väittää miehensä varastavan häneltä rahaa. Lisäksi aviomies väittää Myrnan yrittävän myrkyttää hänet. Kun Davenport on kuolemaisillaan, Myrna pyytää Perry Masonia etsimään aviomiehen laatiman kirjeen, jossa tämä syyttää vaimoaan myrkyttämisestä. Mason löytääkin kirjekuoren, mutta siellä on vain tyhjä paperi. Sitten Davenport kuolee - tai ainakin niin luullaan, kunnes ruumis kiipeää ikkunasta ja ajaa tiehensä kuollakseen uudestaan. Mason tietysti selvittää jutun."

Gardner kirjoitti kymmenittäin Perry Mason - dekkareita samalla kaavalla. Muutamat tarinoista ovat jännittäviä ja mielenkiintoisia - tämä tarina ei kuulu niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti